ISO 27001

Információ biztonsági rendszerek - MSZ EN ISO 27001:2014Mutassa meg az információbiztonság iránti elkötelezettségét!

Az információ fontos eszköz. Az üzleti életben a megállapodásoktól a fúziókig, a projektektől az alkalmazottak nyilvántartásáig számos folyamathoz szükséges. Olyan információk, amelyeket csak belső használatra szántak, könnyedén nyilvánosságra kerülhetnek. Az információk minőségében, mennyiségében, elosztásában vagy helytállóságában bekövetkező bármiféle törés a külső támadás veszélyét jelenti vállalata számára. Ezért kell tevékenyen irányítani az információs rendszerek és az üzletileg kritikus információk biztonságát. Nem csak az alkalmazottak és az érdekeltek, de a vevők és a partnerek védelmében is, akikkel megosztja ezeket az információkat.

Az ISO/IEC 27001 a nemzetközi szabvány, amely nagyrészt a korábban elfogadott BS 7799-en alapul, amelyet általánosan használtak 1995 óta az információbiztonság irányítására.

Az ISO/IEC 27001 keretet szolgáltat egy technológia semleges, eladó semleges irányítási rendszerre, amely lehetővé teszi egy szervezetnek, hogy biztosítsa magát, hogy az információbiztonsági intézkedései eredményesek. Ehhez tartoznak a saját információ és érdekelt felei folyamatos hozzáférhetősége, bizalmas kezelése és sértetlensége, valamint a törvényes megfelelés.

Az ISO/IEC 27001 bevezetése ideális felelet a jogszabályi követelményekre, valamint a lehetséges biztonsági fenyegetések ellen, mint:

 • tűzvész,
 • visszaélés,
 • lopás,
 • vírustámadás,

Az ISO/IEC 27001 felépítésének köszönhetően könnyen összeintegrálható az ISO 9001.

Míg a korszerű kommunikációs csatornák úgy vélik, hogy legtöbb IBIR rendszer az ITC-re összpontosít, az ISO/IEC 27001 azonos módon alkalmazható más információformákra, mint pl. a papír alapú feljegyzések, képek, illetve a beszélgetések is.

Mire alkalmazható az ISO/IEC 27001?

Az ISO/IEC 27001 alkalmazható bármely szervezetre, ahol a visszaélés, vesztegetés vagy a saját üzleti, illetve vevőinformáció elvesztése nagyobb kereskedelmi hátrányt eredményezhet.


Mik a tanúsítás előnyei?

 • vevői elégedettség – bizalmat keltve, hogy a személyes információt védik és a bizalmas kezelést megtartják,
 • az üzlet folytonossága - a kockázatkezeléssel, a törvényes megfeleléssel és a folyamatok nyomonkövethetősége a biztonsági kérdésekkel kapcsolatban,
 • fejlett kockázatkezelés.


Helyezze biztonságba információit és tartsa is úgy!


Az első lépés az IBIR irányelvei hatókörének meghatározása. Rendkívül fontos annak megállapítása, hogy milyen veszélyek fenyegetnek, és fontos dönteni arról, hogyan értékeljük ezeket a kockázatokat. Egy sikeres IBIR szabványos lépéseket tartalmaz a rendszer megvalósítására, működtetésére, felülvizsgálatára, karbantartására és fejlesztésére.

A kiindulási pont az IBIR megvalósításának felbecslése. Így megállapíthatók a hiányosságok a szabvány követelményeihez képest. A hiányosságok pótlása után az első audit következik. Az audit eredményéről jelentést kap, amely leírja a tanúsítás eléréséhez szükséges legfontosabb intézkedéseket. Ha már nincs szükség jelentős helyesbítő intézkedésre, megkapja a tanúsítást. A megfelelőséget évenkénti auditokon ellenőrizzük, és háromévenként sor kerül a tanúsítás megújítására, feltéve, hogy a rendszereket karbantartja.

Az ISO 27001:2014 előnyei
Az ISO hírneve és a nemzetközileg elismert ISO 27001:2014 szerinti tanúsítás növeli vállalata tekintélyét. Világosan megmutatja információinak hitelességét és az információbiztonság fenntartása iránti tényleges elkötelezettségét. Az IBIR létrehozása és tanúsíttatása a vállalati kultúrát is megváltoztathatja: új üzleti lehetőségeket nyithat a biztonságra figyelő vevők vagy ügyfelek megnyerésével, valamint javíthatja az alkalmazottak morálját és a bizalmasság felismerését a munkahelyen. Mi több, lehetővé teszi az információbiztonság betartatását, így csökkenti a csalás, valamint az adatok elvesztésének és felfedésének kockázatát.


A tanúsított Információ Biztonsági Irányítási Rendszer:
• megerősíti és folyamatosan növeli a szervezet felé mutatott bizalmat,
• folyamatosan csökkenti a kockázatokat, veszélyeket, veszteségeket, kapcsolódó költségeket,
• segíti a szervezet megfelelését a működési területéhez kapcsolódó összes vonatkozó jogszabálynak, előírásnak.Partnereink

 • EBOND Kft.
 • Konformitás Tanúsító Kft.
 • PC TRADE SYSTEMS Kft.
 • PROFIL - COPY Kft.
 • TACHOTAX Kft.